25.08.2021
Stibbe Participaties koopt spuitgietmachinefabrikant Stork IMMStibbe participaties

HENGELO, 25 AUGUSTUS 2021 – Participatiemaatschappij Wadinko heeft op 19 juli de Spuitgietmachinefabrikant Stork IMM uit Hengelo verkocht aan investeringsmaatschappij Stibbe Participaties. Wadinko en Stibbe Participaties hebben gezamenlijk een herfinanciering doorgevoerd waardoor het bedrijf schuldenvrij is.

Stork IMM is meer dan vijftig jaar geleden ontstaan als onderdeel van de innovatieve machinefabriek Stork & Co. Het bedrijf werd rond de eeuwwisseling afgesplitst van het moederbedrijf en spitst zich sindsdien toe op de productie van extreem snelle spuitgietmachines met als focusmarkten de verschillende verpakkingsindustrieën. Stork IMM is gebaseerd in Hengelo en telt ongeveer 110 werknemers.

Stibbe Participaties specialiseert zich al circa dertig jaar in buy & build strategieën voor industriële machinefabrieken wereldwijd. Wat Stibbe Participaties’ founder en CEO Philip Stibbe betreft past Stork IMM naadloos bij de bedrijfsfilosofie van zijn persoonlijke investeringsmaatschappij. “Stork IMM is een prachtig bedrijf met een trotse geschiedenis dat bij ons weer in rustiger vaarwater is gekomen”, aldus Stibbe. “Ik zie veel potentieel, en we gaan nu met het lokale management en personeel aan de slag om dat te realiseren”.

René Wolfkamp, directeur van Wadinko, is verheugd met de verkoop aan Stibbe Participaties: “Stibbe Participaties kan verder bouwen op het in de laatste jaren door Wadinko gelegde fundament met focus op de verdere uitbouw en gezonde groei van de onderneming.”

Als onderdeel van de overname hebben Wadinko en Stibbe Participaties gezamenlijk een herfinanciering doorgevoerd waardoor Stork IMM weer volledig schuldenvrij is. Geheel passend bij de filosofie van Stibbe Participaties zal Stork IMM onder zelfstandig eigen management opereren.


VORIG BERICHT NIEUWSOVERZICHT VOLGEND BERICHT