15.03.2021
Stork IMM Second LifeStork Second Life

Soms is de stap naar een nieuwe machine net iets te groot!
Levertijd en prijs zijn de belangrijkste redenen voor onze klanten om een Premium gebruikte Stork spuitgietmachine te kopen. Bovendien is het aanschaffen van een gebruikte spuitgietmachine een mooie kans om onze producten en services te leren kennen.

In de jaren 90 startte Stork een bedrijfstak voor Revisie en Onderhoud van gebruikte machines. Stork was destijds de eerste leverancier van spuitgietmachines die startte met een programma voor gebruikte machines, tegenwoordig ook wel bekend als Stork IMM Second Life.
Elk jaar proberen we zo’n 33% van onze machines een tweede leven te geven.

Gebruikte machine programma:


PREMIUM GEBRUIKTE MACHINES
Zodra een ingeruilde machine terugkomt bij Stork, start de quality engineer met een intake van de machine. Een team van engineers, de project verantwoordelijk engineer en de manager bespreken vervolgens de resultaten en bepalen uit welke stappen de revisie moet bestaan. In een periode van ongeveer tien weken wordt de machine door een team van ervaren monteurs volledig gereviseerd en verkoop klaar gemaakt.

De meeste machines worden verkocht als premium gebruikte machines met een retrofit.
Dit houdt in dat de sluiteenheid volledig uit elkaar wordt gehaald en de onderdelen ofwel worden gereviseerd in onze eigen verspaningsafdeling ofwel vervangen worden door nieuwe onderdelen.

De machine wordt getest, gerepareerd en kritische onderdelen worden verwisseld. Het is voor klanten mogelijk om opties en klantenwensen toe te voegen, zodat de specificaties van de machine nooit een beperking hoeven te zijn bij de aanschaf van de machine.
Naast de hiervoor genoemde aanpassingen wordt ook de nieuwste besturing op de machine geïnstalleerd. Hierdoor beschikt de machine over alle moderne kenmerken. De verbinding met het internet is standaard mogelijk zodat we altijd in staat zijn om remote service te bieden.
Als de machine gereed is wordt er een Factory Acceptance Test (FAT) afgenomen door de quality engineer van het serviceteam.
Na succesvolle afronding van de test wordt de machine in onze eigen spuitafdeling in de juiste kleuren gespoten en gereed gemaakt voor levering.
De machine wordt door de service afdeling inbedrijfgesteld en zodra de klant het afname protocol heeft getekend, start de garantieperiode. De machine wordt opgenomen in onze installed base waarin alle technische details, onderdelenlijsten en service historie worden opgeslagen.
We garanderen service ondersteuning op premium machines tot en met tien jaar na levering. De prijzen voor premium gebruikte machines bedragen ongeveer 50% van de nieuwprijzen.

MACHINE OUTLET
Het komt ook voor dat we gebruikte machines innemen die niet geschikt zijn als premium gebruikte machines. Deze machines verkopen we ‘As Is’ zonder garantie.
Ontdek binnenkort onze MACHINE OUTLET voor machines in de range van 150 tot 1400 ton.

Used machinery business


VORIG BERICHT NIEUWSOVERZICHT VOLGEND BERICHT