21.12.2020
NIEUWE BESTUURDER

Martin Essink

Per november 2020 vond er een bestuurswisseling plaats bij Stork IMM. Oscar de Gruijter heeft het stokje overgedragen aan Martin Essink. Oscar zal Stork IMM per 1 januari verlaten en blikt nog even kort met ons terug.
In mei 2017 kwam hij naar Nederland om de rol als bestuurder bij Stork IMM te gaan vervullen. In de afgelopen drie jaar heeft hij samen met iedereen de organisatie ingericht naar een klantgerichte valuestream organisatie, een MKB dat zicht kenmerkt door een pragmatische hands on mentaliteit. De basis voor de toekomst is gelegd, het product is robuuster geworden en we begrijpen beter wat de klant wil en wat de reden daarvan is. Oscar kijkt met trots terug op de behaalde stappen.
“Ik zie vertrouwen van de klanten door nieuwe orders en strategische partnerships met verschillende relaties. Leveranciers leveren grote inspanningen, door nauw samen te werken met ons aan innovaties en concurrerende prijzen. We zoeken samen naar eenvoudige en flexibele oplossingen.”
“Met name het afgelopen jaar is een moeilijk jaar geweest en ik wil dan ook iedereen bedanken voor de inzet; klanten, leveranciers, medewerkers, investeerders, relaties maar ook de ex-medewerkers die de organisatie moesten verlaten."
Oscar heeft Nederland ervaren als een land waar processen goed beschreven zijn en veranderingen snel kunnen plaatsvinden. “Als de urgentie en richting maar duidelijk zijn, dan gaat het heel snel."
Martin Essink was reeds enkele jaren bij Stork betrokken als investmentmanager namens de aandeelhouder en is per half november de nieuwe bestuurder.
Martin heeft heel wat ervaring als directeur van MBK-bedrijven waaronder een aantal in de kunststofindustrie. Bij Euro Mouldings, een producent van kunststof verpakkingen, was hij ruim 12 jaar directeur. In de afgelopen jaren is hij al direct betroken geweest bij meerdere verbetertrajecten en kent de meeste mensen bij Stork inmiddels goed. “Ik ga samen met Wadinko verder werken aan een continu stabiele basis voor zowel de medewerkers als klanten en leveranciers.”


VORIG BERICHT NIEUWSOVERZICHT VOLGEND BERICHT